X

Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci – o şcoală deschisă spre o educaţie europeană

 

Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci , în data de 17 martie 2017, a fost gazda cercului metodic pentru responsabilii de proiecte europene din zona Tecuci.

 Au fost alături de organizatorii cercului  invitați de seamă: rezentanți ai comunității locale,dl Burlacu Viorel, directorul Muzeului Mixt Tecuci, referent dl  Claudiu Vişan, reprezentant al Casei de Cultură, ai Consiliului Local, d-na prof. Dumitriu Gina , ai Inspectoratului Şcolar Județean Galați, dl inspector  Octavian Patraşcu,  ai Casei Corpului Didactic Galați, d-na formator Ionica Dragu, responsabili de proiecte europene din zona Tecuci, care  au participat la prezentarea proiectului Erasmus „Energy for life ” derulat în școală începând cu septembrie 2016.

Tema cercului ,,Dificultăţi de implementare a proiectelor ERASMUS + şi opţiuni de soluţionare: exemple de bune practică din proiecte în derulare. Diseminare de proiecte E+ . Consiliere pentru depunerea de candidaturi KA 2”  a solicitat organizatorii pentru a găsi  răspunsuri pertinente , soluţii viabile, imediate la problemele ivite în derularea proiectelor Erasmus.

Activitatea a debutat cu un scurt program artistic susținut de elevii claselor IC, IIA și IIIB, momentele fiind strâns legate de tematica proiectului – cele patru elemente: pământ, apă, aer și foc. Imnul proiectului ne-a învăluit într-o atmosfera plăcută, apoi elevii clasei a III- a B au  scos în evidență rolul vital al celor patru elemente pe pământ,  într-o dramatizare a Poveştii focului de Alexandru  Plăcintă. Cântecul și dansul fluturașilor clasei IC  a fost răsplătit cu multe aplauze și au bucurat invitații. O atmosferă de sărbătoare  a cuprins  sufletele și multe zâmbete au apărut pe feţele participanţilor.

Proiectul Erasmus este proiectul de care toți profesorii Şcolii ,,Elena Doamna” sunt mândri și în cadrul căruia lucrează cu multă plăcere, prezentându-le elevilor importanța celor patru elemente, frumusețea experimentelor științifice, farmecul naturii înconjurătoare și legătura puternică între acțiunile omului și natură.

Activitățile din perioada septembrie  – martie, organizate pe teme diferite și pe clase au impresionat plăcut participanții, aceştia apreciind varietatea activităților, implicarea cadrelor didactice și a elevilor, produsele prezentate – filme, fișe, postere, albume de fotografii și colaborarea dintre parteneri.

Exemplele de buna practică, tipurile de activități, varietatea  lor, obiectele achiziționate din finanțarea proiectului au reprezentat o motivație pentru invitații la această activitate să aplice pentru proiectele eTwinning și Proiectele Erasmus.

Exemple de bune practici au prezentat şi responsabilii cu proiecte europene de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială  Brăhăşeşti, care au derulat sau au în derulare proiecte Erasmus.

În intervenţiile  lor, reprezentanţii Casei Corpului Didactic şi ai ISJ Galaţi,  d-na formator  Dragu Ionica şi dl inspector Octavian Patraşcu  au  informat tinerele cadre didactice responsabile cu derularea proiectelor europene în şcoli,  despre cursurile de formare la care pot participa pentru ca apoi să poată aplica pentru proiectele Erasmus.

Considerând că activitatea  desfăşurată a fost un succes, ne pregătim intens  pentru întâlnirile viitoare.

 Echipa de proiect

ADMIN:
Leave a Comment