X

Dorian Muntean și excelența în studiul chimiei

Dorian Muntean, elev al clasei a XII-a A la Colegiul Național „Spiru Haret”, va reprezenta învățământul tecucean și, mai mult de atât, întreg învățământul românesc, la cel mai înalt nivel.

În urma probelor de baraj în care a fost implicat după terminarea Olimpiadei Naționale de Chimie și calificarea în lotul lărgit, el a reușit clasarea în lotul restrâns (alcătuit din patru elevi) care formează echipa cu care România urmează a participa la Olimpiada Internațională de Chimie.

Aceasta înseamnă că, în perioada 4-15 iulie 2017, la Nachon Pathom, în Thailanda, la ediția cu numărul 49 a întrecerii celor mai buni elevi, la chimie, din întreaga lume, tânărul tecucean de la „Spiru Haret” va încerca să obțină recunoașterea internațională.

Rezultatul obținut de Dorian nu este întâmplător și, pentru cei ce îl cunosc, nici surprinzător: el vine după ani buni de muncă și acumulări, sub îndrumarea unui foarte talentat și performant dascăl – profesoara Veronica Ungan; vine după ce a acumulat numeroase alte rezultate remarcabile, cum ar fi media generală 10 pe întregul parcurs educațional (din clasa I și până în clasa a XII-a) și participarea, cu succes, la numeroase concursuri și olimpiade școlare – faza națională, în urma cărora a adunat un palmares foarte bogat de premii și mențiuni atât la Chimie, cât și la Geografie și Științele Pământului (la aceasta din urmă înregistrând chiar, acum doi ani, prima lui calificare într-un lot lărgit pentru internaționale); în fine, vine după ce, în urmă cu doar câteva săptămâni, a devenit și primul tecucean admis la prestigioasa și exclusivista Universitate Oxford.

Toate acestea, dar în mod special admiterea la Oxford și calificarea la Olimpiada Internațională de Chimie, sunt motivele majore pentru care Dorian Muntean poate fi considerat un deschizător de drumuri pentru întreg spațiul tecucean. Prin reușitele sale, el este un model de urmat pentru orice tânăr aflat încă pe băncile școlii.

Mult succes în noua și frumoasa provocare din Thailanda, Dorian!

Și, pentru că până acolo mai ai de trecut probele „bacalaureatul olimpicilor”, multă baftă și la acest examen al maturității!

Prof. Eugenia Olariu
Colegiul Național „Spiru Haret” Tecuci

 

ADMIN:
Leave a Comment